De leden van fotocollectief "De Sluiter"

Ons team

Gerard Esselink

Gerard Esselink

VOORZITTER

Fotografie heeft mij al sinds mijn jeugd geïnteresseerd.De eerste kiekjes die ik maakte waren op Terschelling toen ik daar met mijn kameraad op vakantie was.Door gezin,werk en andere interesses is het fotograferen lange tijd op een lager niveau komen te staan,maar enkele jaren geleden heb ik de draad weer opgepakt en begin 2019 heb ik mij aangesloten bij Fotocollectief de Sluiter.Tijdens mijn werkzame leven was ik reseacher bij R&D van Tata steel.Daar was mijn voornaamste taak het praktisch onderzoek naar verpakkingstaal.Ik heb(te) veel hobby's ,naast fotografie,is een ervan onze camper Hobby 600 uit 1988 die ik volledig grestaureerd heb,in de vakanties mag ik naast fotograferen graag gaan Geocachen.Verder doe ik aan modelvliegen en ga graag uitdagingen aan op technisch gebied.

Richard Katuin

Richard Katuin

SECRETARIS

Ik ben werkzaam bij Tatasteel als elektrotechnisch storingsmonteur. Mijn hobby’s; In-Outdoor wielrennen, Motorrijden, Marshall op het circuit, fotografie en mijn Maine Coon katten die ik dan ook regelmatig voor de lens heb. In 1999 ben ik begonnen met een digitale camera en bleek dat ik dat best leuk vond. Gewoon vakantie fotootjes. In de loop van de jaren steeds meer dingen uit proberen. Nu een aantal camera’s later nog steeds veel plezier in het fotograferen. Fotograferen kan ik mooi combineren met de katten hobby. In 2018 ben ik lid geworden van “De Sluiter” om m’n liefhebberij met anderen te kunnen delen en er van te leren.

Piet Demilt

Piet Demilt

PENNINGMEESTER

Ik ben begonnen met foto's te maken in de jaren 67/68,toen ik ging varen bij de Marine.M'n eerste toestel was een Braun Paxette,kleinbeeld 36 opnames.Het toestel is nog van mijn vader geweest,hij heeft mij nog met dit toestel gefotografeerd.Ik heb nog een tijd gefilmd bij de lokale omroep.Vanaf 2018 ben ik lid geworden bij deze fotoclub om wat meer kennis op te doen.Nu ben ik regelmatig met straatfotografie bezig.Voor de rest ben ik steeds zoekende naar een mooi plaatje.

Anke Doorakkers

Anke Doorakkers

LID

Mijn start met fotograferen begon in de jaren zestig met een Kodak Instamatic camera(tje).Ik maakte vooral dia's en heb het filmen daarnaast ook nog gedaan.In de loop der tijd verschillende camera's aangeschaft met meer mogelijkheden.Van spiegelreflex naar systeemcamera die qua gewicht nu beter bij mij past als je de hele dag met je camera loopt,vooral in vakanties.Fotocursussen gevolgd en veel foto's gemaakt.Ik heb een brede interesse in fotograferen.Filmen en fotograferen vind ik allebei leuk en ben nu ook bezig met AV series te maken van onze vakanties . In 2017 ben ik lid geworden van fotocollectief "De Sluiter" waar we meerdere opdrachten krijgen en af en toe gezamenlijk op stap gaan om onze hobby uit te oefenen.

Cees Boersen

Cees Boersen

LID

Fotograferen doe ik al sinds mijn 18e jaar en mijn eerste spiegelreflexcamera was er een van Minolta. Cassettes zelf vullen met rolfilm, ontwikkelen in de doka en pas afdrukken als we de negatieven bestudeerd hadden met de loep. Opleidingen en cursussen waren er niet bij gewoon zelf de techniek leren begrijpen en toepassen. Toen kleur de standaard werd is de doka opgeruimd. Minolta ben ik altijd trouw gebleven, zij het dat deze later Sony ging heten. Lange tijd is het fotograferen op een laag pitje gezet, mijn eigen bedrijven waren daar mede debet aan. In het begin van het digitale tijdperk begon ik weer te fotograferen met een Sony Alpha 100. De kwaliteit hiervan viel mij niet mee, maar de latere camera’s brachten daar verandering in. Voor mij is de nabewerking met Lightroom een must en als ik dan mijn foto’s ook nog afdruk heb ik het hele proces zelf in de hand. Favoriet is bij mij het fotograferen van landschappen en tegenwoordig richt ik mij ook op studiofotografie. Je moet af en toe toch een nieuwe uitdaging aangaan. Bij mij is een foto geslaagd als ik hem een jaar in mijn kamer heb hangen en dan nog mooi vind.

Chris in 't Panhuis

Chris in 't Panhuis

LID

Iedereen maakt foto's,of dat nu met een telefoontoestel is of met de meest geavanceerde spiegelreflexcamera's.Ook ik ben begonnen met de meest simpele camera,echter werd ik al snel geïnteresseerd in hetgeen foto's maken allemaal met zich mee bracht.Dit heeft ertoe geleid dat mijn camera spullen al snel een upgrade verkregen.Ik meerdere workshops heb gedaan,lid ben van de Kelby1 communty en tegenwoordig een opleiding volg op de fotovakschool in Amsterdam.Ik ben nog niet zolang lid van het fotocollectief,maar ik kan het zeker elke fotograaf aanraden.Buiten de gezelligheid ga je samen op pad en ben je met z'n allen constant ongemerkt bezig om je kwaliteiten als fotograaf naar een hoger niveau te tillen.

Corina De Vries

Corina De Vries

LID

Ik ben woonachtig in Westerland. Foto’s maken heb ik altijd leuk gevonden. Nu ben ik me meer gaan toeleggen op het maken van een “perfecte“ foto. Ik heb twee cursussen gevolgd op de Fotoschool te Hoorn, workshop portret- en natuurfotografie zijn pas afgerond. Mijn interesse ligt bij landschap- , dieren- en portretfotografie. Sinds 2017 ben ik lid van de fotoclub en met elkaar maken we verschillende plaatjes wat hele leuke en mooie resultaten geeft. Mijn camera gaat heel vaak mee onderweg! Mogelijk tref ik u eens voor mijn lens!

Dirk de Kwaadsteniet

Dirk de Kwaadsteniet

LID

Ben geboren te Zaandam 3n woon nu 35 jaar in Wieringerwerf.Mijn interesse voor fotografie ligt op meerdere vlakken.Ik hoop op deze fijne club,er meer kijk op te krijgen.Zodat ik straks nog betere foto's kan gaan maken.

Hans Kwikkers

Hans Kwikkers

LID

Fotograferen doe ik sinds 1972 nadat ik van mijn verloofde een Praktica spiegelreflexcamera voor mijn verjaardag cadeau kreeg.In eerste instantie werd de camera hoofdzakelijk voor vakanties en kleine uitstapjes gebruik.Wel werden er in de daarop volgende jaren diverse lenzen en andere hulpstukken aangeschaft die opgeborgen werden in een flinke fotokoffer.Maar toen liep ik ook tegen het probleem aan dat het niet handig is om met fotokoffer lange bergwandelingen te maken in Noorwegen.Met de komst van de digitale fotogrfie werd dit probleem opgelost.Ik kocht een digitale compactcamera de Konica-Minolta Dimage Z3 waar ik jaren lang pleziervan heb gehad en voor toen bevredigende resultaten mee boekte.Toen kwam de wens om wat meer te kunnen en werd er weer naar een andere camera uitgekeken.Omdat er nog steeds gewandeld wordt moest dit naast een camera met voldoende mogelijkheden toch weer een compactcamera worden.Mijn keuze viel toen op de Leica V Lux.Na aanschaf van deze camera ben ik twee fotocursussen gaan volgen om de vele technische mogelijkheden te leren kennen.Bij de fotoclub heb ik mij aangesloten voor de sfeer en de gezelligheid en om in gezamelijkheid mijn hobby te bedrijven maar zeker ook om het creatieve deel in mij verder te ontwikkelen.

Henry de Caluwé

Henry de Caluwé

LID

Ik ben geboren en getogen in Wieringerwerf. Ik fotografeer met een Nikon D5100 met een Nikonlens 18/105 en bewerk de foto’s met het fotobewerking programma Picasa 3. Op jonge leeftijd ben ik met fotografie begonnen met een gratis onbekend merk klik klak camera die ik kreeg van Reader’s Digest. Hier ging een cassette in hier maakte ik voornamelijk dia’s mee. De fotografiehobby is ook enkele keren op een laag pitje komen te staan, daar er ook andere hobby’s bij kwamen zoals Radio zendamateur en Theater (toneel, cabaret en figuratie) Ik ben geen fanatieke fotograaf het kan zo maar gebeuren dat de camera 4 weken in de kast belandt en dan weer ter hand wordt genomen bij evenementen en eventuele gebeurtenissen. Wat ik zoal fotografeer kan alles zijn wat voor de lens komt, van een roestige spijker tot aan landschappen en alles wat daar tussen ligt waarvan ik denk dat het een mooie plaatje kan opleveren. Neem eens een kijkje op mijn FaceBook pagina.

Ina Hoogenbosch

Ina Hoogenbosch

LID

Ik ben begonnen zoals zoveel mensen; het fotograferen van je kinderen en op vakantie. In die tijd nog met fotorolletjes die altijd binnen 'no time' vol waren. Wat een verademing was dan ook het digitale pad dat ik insloeg. Vele, vele foto's werden 'geschoten'. Begon ik eerst met alles op de automatische stand, wat me na een workshop bij fotograaf Kenneth Stamp 'verboden' werd. Daar ben ik hem dankbaar voor. Het fotograferen is hierdoor nog meer een uitdaging geworden. Ook een cursus bij foto Beemster heeft mij veel geleerd. Maar ik ben er nog lang niet, sinds kort heb ik mij aangemeld bij het Fotocollectief 'De Sluiter' om nóg meer te leren.

John Vrolijk

John Vrolijk

LID

In de analoge tijd heb ik mijn eerste Konica spiegelreflex camera gekocht en ben ik begonnen met macro fotografie.Door mijn werkzaamheden als boomverzorger ontbrak mij de tijd om daar meer aandacht aan te besteden.Later in het digitale tijdperk ben ik mij meer in de fotografie gaan verdiepen.Vooral in de vakanties ben ik meer gaan fotograferen en mijn voorkeur gaat uit naar natuur,landschap en macro.Ik ben lid geworden van de fotoclub om mij verder te ontwikkelen en vind het leuk om met opdrachten bezig te zijn en daarna de resultaten met elkaar te bespreken.

Jouke van der Veen

Jouke van der Veen

LID

Ik ben in Friesland geboren aan de rand van het IJsselmeer. Op mijn zestiende ben ik begonnen te fotograferen met een Agfa clack camera. Een periode daarna ben ik gaan fietsen en hardlopen. Vanaf 1990 werd ik schadefotograaf voor de Provincie een digitale camera met een floppy erin,er konden 4 à 5 foto's op. Vanaf 1996 ben ik lid geworden van een fotoclub,in die periode heb ik ook een donkere kamer gehad.Mijn favoriete foto's zijn cultuur en landschap. We hebben een leuke fotoclub en leren van mekaar.

Menno van Hoppe

Menno van Hoppe

LID

Ik woon met veel plezier sinds ruim 40 jaar in Westerland,ik heb gewerkt als gespecialiseerd verpleegkundige.De natuur en dieren in het bijzonder hebben altijd een grote rol in mijn leven gespeeld,ben van jongs af aan zoveel mogelijk buiten en ben vrij opmerkzaam van wat er in de natuur/omgeving te zien is.Dagelijks geniet ik van onze honden en paardjes,de grote tuin,uitjes met de camper en schilder en beeldhouw graag.Fotograferen doe ik sinds mijn lagere schoolleeftijd,maar echt in de techniek verdiepen heb ik nooit gedaan.Eind 2019 heb ik mij aangesloten bij deze gezellige club,fotografeer met een Nikon D5200 en ik hoop veel op te steken van mijn mede-leden.!

Peter de Wit

Peter de Wit

LID

Ik ben Peter de Wit, fotograferen en fietsen doe ik al ruim 40 jaar, samen met mijn vrouw door heel Europa. Zowel op de racefiets als op een fiets met bepakking. Van onze tochten zet ik de foto's met Photo Elements en Pinnacle om tot een film en deze presenteer ik bij Verzorgingshuizen en verenigingen. Natuur en moderne fotografie daar hou ik van.

Ruud van Eeken

Ruud van Eeken

LID

Tiny Ekelmans

Tiny Ekelmans

LID

Ik heb voordat ik ging fotogrferen veel gefilmd bij schaatswedstrijden.Later voor het wielrennen de foto finish in verschillende plaatsen gedaan. Ik ben van 2004/2005 met fotograferen begonnen bij een fotoclub.In 2014 heb ik een fotocursus gevolgd in Schagen bij Welman Studio.Ik hou van Macro,Landschap,Portret,Symmetry en stilleven fotografie.Met deze club leren we elkaar nieuwe technieken aan,zoals foto bewerken en je eigen camera leren kennen.We gaan daardoor ook regelmatig op pad,ik heb er tot op heden veel plezier aan.

Yvette Vlaar

Yvette Vlaar

LID


 
 
 
 
E-mail